Nieuws - pagina 7

Lelystad hoogbegaafd
08 mei 2017

Lelystad hoogbegaafd

Hoogbegaafde kinderen binnen het regulier basisonderwijs in Lelystad houden. De schoolbesturen van SchOOL, SKO, SCPO en de Gemeente zetten voor dit doel een proefproject op. Het idee is om binnen het basisonderwijs één dag per week specifieke lessen aan te bieden op drie locaties in Lelystad. 
Lees meer ›
Maandbericht -
14 april 2017

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (4)

De vorige Amerikaanse president, Barack Obama woont volgende maand de ‘Kirchentag’ in Berlijn en Wittenberg bij. Dat evenement wordt om het jaar gehouden en is de grootste kerkelijke happening van Duitsland. De ‘Kirchentag’ staat dit jaar in het teken van het 500-jarig jubileum van de Reformatie. Bij de ‘Brandenburgse Poort’ gaat bondskanselier Angela Merkel in gesprek met Barack Obama over democratie en het nemen van verantwoordelijkheid. 
Lees meer ›
Mooi nieuw schoolplein IKC Het Mozaïek
24 maart 2017

Mooi nieuw schoolplein IKC Het Mozaïek

Vrijdagmorgen 24 maart is het vernieuwde brede schoolplein van IKC Het Mozaïek feestelijk geopend door burgemeester Ina Adema. Het schoolplein heeft een frisse, open en natuurlijke uitstraling gekregen en is nadrukkelijker met de buurt verbonden. Voor de kinderen van IKC Het Mozaïek, een samenwerking van SCPO Lelystad en GO! Kinderopvang, betekent dit dat hun natuurlijke behoefte om te spelen wordt gestimuleerd.
Lees meer ›
Maandbericht -
17 maart 2017

Maandbericht - "Al lerende leren wij" (3)

Onderwijsvernieuwing is van alle tijden en staat permanent op de agenda. Het is ook goed dat we blijvend uitgedaagd worden om na te denken over de vraag waar onderwijs over zou moeten gaan. Een mooi voorbeeld vind ik de lerende beweging 'Operation Education' van Claire Boonstra. 
Lees meer ›
Start pilot extra beweegaanbod in de Waterwijk
28 februari 2017

Start pilot extra beweegaanbod in de Waterwijk

Onderzoek toont aan dat mensen die veel bewegen meer energie, minder overgewicht en betere (school)prestaties hebben. Het is daarom belangrijk om kinderen en jongeren te helpen bij het ontdekken en verder ontwikkelen van hun beweeg- en (top)sporttalenten.
Lees meer ›
Maandbericht -
15 februari 2017

Maandbericht - "Al lerende leren wij"(2)

"Opvoeding en democratie zijn broertje en zusje, omdat de vrijheid een mogelijkheid is die in het samenleven met anderen geleerd moet worden".

Dit citaat van pedagoog Kees Boeke (1884-1966) is wat mij betreft om meerdere redenen actueler dan ooit. Laat ik mij tot de invalshoek van het onderwijs beperken.

 

"Al lerende leren wij"(2)

Jan Korf nieuw lid Raad van Toezicht SCPO
10 februari 2017

Jan Korf nieuw lid Raad van Toezicht SCPO

De Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs (SCPO) te Lelystad heeft per 7 februari 2017 in de persoon van Jan Korf een nieuw lid van de Raad van Toezicht.
Lees meer ›
Maandbericht -
16 januari 2017

Maandbericht - "Al lerende leren wij"

We zijn het nieuwe jaar 2017 hoopvol begonnen. In ons koersplan hebben we hoop omschreven als 'optimisme met opgestroopte mouwen'. We zullen zowel het optimisme als die opgestroopte mouwen hard nodig hebben, omdat we leven in een tijd van polarisatie, angst, terrorisme en algehele verharding van de maatschappij. Door internet en de (sociale) media krijgen deze negatieve aspecten meer aandacht dan ooit. Terwijl er ook heel hoopvolle dingen gebeuren. 

 

                                                "Al lerende leren wij"                       

We bouwen relaties, geen regels en voorschriften
16 december 2016

We bouwen relaties, geen regels en voorschriften


Kinderen willen meer aandacht en minder werkdruk, concludeert kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer. Voorwaarde voor aandacht is tijd en ruimte. Hoe maak je die als bestuurder?

In bijgaand artikel ga ik daar nader op in. We bouwen (ook in 2017) relaties, geen regels en voorschriften. 

 

We bouwen relaties, geen regels en voorschriften

 

                                                 Willem de Jager,

                                                 College van Bestuur

CBS Het Mozaïek is gezond
22 november 2016

CBS Het Mozaïek is gezond

Op 22 november hebben we Het Mozaïek, "De Gezonde School" geopend. 

Alle kinderen en ouders van de school kwamen bij elkaar op het leerplein en kregen uitleg over de Gezonde School van juf Coby, van onze bestuurder de heer Willem de Jager en van mevrouw Miranda Valkhof van de GGD.
Lees meer ›

1 2 3 4 5 6 7 8