Nieuws

18 januari 2019

100e aanmelding Integraal Kindcentrum Het Mozaïek

IKC Het Mozaïek heeft deze week haar 100e leerling ingeschreven. Ingeborg Gels, IKC-directeur: “Sinds de zomervakantie is ons leerlingaantal met 20% gegroeid".

100e aanmelding Integraal Kindcentrum Het Mozaïek
"We hebben kinderen mogen verwelkomen die doorstromen vanuit onze peuter- speelzaal en kinderopvang, maar ook leerlingen van andere scholen die zich prettig voelen bij ons onderwijs, waarin aandacht wordt besteed aan persoonlijke ontwikkeling, samenleven en samenwerken en kennis en vaardigheden. Persoonlijke leerlijnen vormen daarbij een succesfactor. Het aantal aanmeldingen maakt dat momenteel enkele lokalen worden opgeknapt en dat na de voorjaarsvakantie een tweede kleutergroep wordt opgestart. Op die manier kunnen wij onze visie blijven waarmaken: Ieder kind in beeld. Beide kleutergroepen starten met 19 leerlingen, zodat er instroommogelijkheden blijven.” 

 

Welke leerling als 100e is aangemeld, is lastig vast te stellen: de ouders van een tweeling en hun vriendje zijn tegelijkertijd op intakegesprek geweest en de kinderen (Jazze, Jaimy en Davinio) zijn tegelijkertijd gestart. Zij hebben hun draai al snel gevonden: “We vinden het leuk om nieuwe letters te leren. De eerste dag hebben we de t en de oe geleerd! En het klimrek op het plein is wel hoog, maar we vinden het leuk om er in te spelen.” 

 

Aangezien IKC Het Mozaïek het predicaat Gezonde school draagt, werd de komst van de drie leerlingen gevierd met een gezonde versnapering voor alle kinderen binnen het kindcentrum  dat kinderen huisvest van 0 t/m 12 jaar. Na de honderdste aanmelding is het wachten tot de honderdste leerling daadwerkelijk zijn of haar entree maakt in de school. Ook dat zal weer reden zijn voor een gezond feestje. 

 

Wilt u meer informatie over IKC Het Mozaïek? Neem dan contact op met Ingeborg Gels, IKC-directeur.