Nieuws

12 juli 2018

Afscheid en nieuw begin (1)

Het schooljaar 2017-2018 nadert zijn eind. Dat betekent dat we afscheid nemen van mensen die zich met hart en ziel ingezet hebben binnen SCPO Lelystad. Aan de andere kant verwelkomen we ook nieuwe gezichten die hun (meer)waarde graag willen toevoegen aan SCPO Lelystad.

 


Afscheid en nieuw begin (1)
Ik volsta hier met het benoemen van de verschuivingen aan het directiefront, hoewel ook op schoolniveau leerkrachten komen en gaan. Allereerst vertrekt na 17 jaar trouwe dienst Pietronella van Dijk-Jongbloed. Zij is al die tijd werkzaam geweest op onze

CBS De Schakel, de laatste twee jaar in combinatie met CBS De Wingerd. Pietronella heeft vorig jaar haar schoolleidersdiploma gehaald en heeft besloten de stap van adjunct-directeur naar directeur te maken. Dat doet zij in een andere omgeving, namelijk in Ens op CBS Het Lichtschip. We wensen haar alle goeds en bedanken Pietronella hartelijk voor haar jarenlange inzet. We zullen haar betrokkenheid zeker missen.

 

Op CBS De Wingerd en SBO De Vogelveste gaan we komend jaar werken met een operationeel schoolleider, onder directe verantwoordelijkheid van de directeur. Op deze manier blijft de huidige directeur, Eline de Vries, eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen op beide scholen. Ze zal daarbij ondersteund worden door een operationeel schoolleider, waardoor er vaker iemand van de schoolleiding fysiek aanwezig zal zijn. Daarbij komt dat beide schoolleiders komend schooljaar de schoolleidersopleiding zullen volgen en zodoende de theorie meteen aan de praktijk kunnen koppelen. Hiermee kijken we als SCPO ook nadrukkelijk naar de toekomst en geven we zelf ook vorm en inhoud aan talentontwikkeling. 

 

Op CBS De Wingerd zal Silke Tuininga deze rol vervullen. Silke is voor ons geen onbekende, want zij is vele jaren actief geweest als leerkracht op CBS Horizon.

 

 

 

 

Op SBO De Vogelveste gaat Sietske Vernooij aan de slag in deze rol. Sietske heeft leidinggevende ervaring die zij graag aan het onderwijs wil toevoegen.

 

Succes, Silke en Sietske!

 

 

Willem de Jager                                                                            juli 2018

College van Bestuur SCPO Lelystad