Nieuws

30 augustus 2017

De scholen zijn weer begonnen!

U kent ze vast: de spandoeken langs de weg met 'De scholen zijn weer begonnen'. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. 

De scholen zijn weer begonnen!
De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn. Direct na de zomervakantie is het risico op een ernstig ongeluk bij kinderen van 12 jaar namelijk bijna 2x zo groot als in de rest van het jaar.

 

Wees alert!

 

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. U en andere verkeersdeelnemers zien na een lange rustige periode in het verkeer weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie 'De scholen zijn weer begonnen' maakt Veilig Verkeer Nederland met name automobilisten extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

 

De scholen in Lelystad zijn weer open vanaf 4 september en dat gaan we natuurlijk ook merken in het verkeer. Kinderen hebben niet altijd oog voor wat er om hen heen gebeurt. Dat vraagt om een extra waakzaam oog van u. En ja, natuurlijk kijken we allemaal goed om ons heen als we in de auto stappen. Maar toch, een ongeluk zit soms in een groter hoekje dan u denkt. Denk daarom aan onze kinderen.

 

Willem de Jager

College van Bestuur SCPO Lelystad