Nieuws

22 mei 2019

Meeloopdag onderwijs

Op 20 juni 2019 zet het gehele Lelystadse onderwijs (besturen basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs) de deuren wagenwijd open. Ook drie basisscholen van SCPO Lelystad nemen deel aan deze 'meeloopdag'!

 


Meeloopdag onderwijs
De meeloopdag vloeit voort uit het 'Actieplan aanpak lerarentekort Lelystad'. Het College van Lelystad ondersteunt het plan en diverse collegeleden lopen die dag ook mee in een klas. Ook raadsleden zijn uitgenodigd om deel te nemen.

 

Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd zich aan te melden om op 20 juni a.s. een dag(deel) mee te draaien op één van de Lelystadse scholen. Denk daarbij aan het meekijken met de leerkracht in de klas of zelf de handen uit de mouwen steken en meedraaien met het programma. Zelf een lesje geven kan ook; alles is in overleg mogelijk. 

Een unieke actie dus, om mensen te interesseren voor het onderwijs en daarmee in Lelystad iets te doen aan het lerarentekort.

 

In Lelystad is veel vraag naar goede leraren. Het Lelystadse onderwijs heeft naast flinke uitdagingen echter ook veel pareltjes in huis, zoals betrokken leerkrachten en vernieuwende onderwijsconcepten.

Tijdens deze meeloopdag willen we deelnemers zelf laten ervaren wat een mooi beroep leerkracht kan zijn. Want als leraar kun je jouw kennis en ervaringen overbrengen op onze leerlingen en iets betekenen voor de maatschappij. Juist daaraan zal SCPO Lelystad van harte bijdragen door middel van deze meeloopdag!

 

Aanmelden voor de meeloopdag op 20 juni 2019 kan via https://formulieren.lelystad.nl/meeloopdag.