Nieuws

16 februari 2018

Scholen SCPO Lelystad actief met NewCityKidz

Het project NewCityKidz loopt bijna ten einde. Ruim 750 basisschoolleerlingen hebben gewerkt aan de maquette van hun toekomstig Lelystad. Alle ontworpen en gebouwde maquettes van deze leerlingen worden als een geheel tentoongesteld in de FlevoMeer Bibliotheek, van donderdag 22 februari tot en met zaterdag 3 maart.

Scholen SCPO Lelystad actief met NewCityKidz
De maquette wordt donderdag 22 februari om 19.00 u. aangeboden aan het bestuur van Lelystad in de persoon van wethouder Elly van Wageningen. Ook de directies en de docenten zijn van harte welkom. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Stadmakerij.

 

De maquettes zijn te zien in de Flevomeer bibliotheek. Wellicht een leuk idee voor in de voorjaarsvakantie! De bibliotheek is van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend. Op 5 maart zal de tentoonstelling afgebroken worden. Scholen worden in de gelegenheid gesteld om de gemaakte maquettes op dinsdag 6 maart tussen 11.00 uur en 14.00 uur op te halen in de bibliotheek.

 

Binnen de scholen van SCPO Lelystad is volop meegedaan aan het project NewCityKidz (volg de link naar Youtube!). Onderzoekend en ontwerpend leren staat dan ook hoog op onze onderwijsagenda. We geloven in deze vorm van ontwikkelingsgericht onderwijs en onze dank gaat dan ook uit naar de mensen en organisaties die dit project mogelijk hebben gemaakt!