Nieuws

28 februari 2017

Start pilot extra beweegaanbod in de Waterwijk

Onderzoek toont aan dat mensen die veel bewegen meer energie, minder overgewicht en betere (school)prestaties hebben. Het is daarom belangrijk om kinderen en jongeren te helpen bij het ontdekken en verder ontwikkelen van hun beweeg- en (top)sporttalenten.

Start pilot extra beweegaanbod in de Waterwijk
Sportbedrijf Lelystad, Welzijn Lelystad, de vakgroep Bewegingsonderwijs van Stichting SchOOL en SCPO Lelystad hebben daarom de handen ineengeslagen in het Lelystad Kenniscentrum Talent (LKT). Er zal gestart worden in de Waterwijk.

 

Unieke Flevolandse aanpak

Naar voorbeeld en met medewerking van het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) en de Provincie Flevoland, werkt het LKT waar mogelijk samen met andere sportorganisaties of -verenigingen. Het LKT heeft een unieke Flevolandse aanpak die gericht is op het verbeteren van de algehele beweegvaardigheid van kinderen en jongeren, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen binnen de (on)georganiseerde breedtesport en/of topsport. Hierbij maakt het LKT gebruik van verschillende methoden en modellen, waaronder het Athletics Skills Model (ASM). ASM is gericht op bewegen als basis voor een betere gezondheid en een betere sportieve prestatie op elk niveau. Met afwisseling en variatie in de programma's wordt bewegen als leuk ervaren!

 

Gratis sport- en beweegactiviteiten

Voor diverse leeftijdsgroepen zal het LKT leuke en gratis sport- en beweegactiviteiten op verschillende niveaus aanbieden. Het aanbod start na de voorjaarsvakantie en loopt door tot de zomervakantie. De activiteiten zijn voor de leerlingen van OBS de Poolster en CBS Driestromenland. Directeur Roelie van Bruggen en bestuurder Willem de Jager zijn enthousiast over de voorgestelde aanpak om het beweegaanbod voor kinderen in de Waterwijk uit te breiden. SCPO Lelystad heeft zich daarom aangemeld om actief deel te nemen in deze pilot. "Wie weet smaakt de deelname bij bewezen effect naar meer en kunnen we deze aanpak samen met onze partners verbreden naar andere plekken", aldus Willem de Jager. 

 

Kijk voor het aanbod en meer informatie op www.bewegingsonderwijslelystad.nl