Home | Nieuws SCPO
 

Nieuwsoverzicht SCPO - pagina 2

14 maart 2022

Positief oordeel Inspectie

Minstens één keer in de vier jaar onderzoekt de onderwijsinspectie ieder schoolbestuur in Nederland. In januari en februari 2022 heeft de Inspectie bij SCPO Lelystad onderzocht of de sturing door het bestuur op de kwaliteit van het onderwijs op de scholen op orde is, of er sprake is van deugdelijk financieel beheer en hoe dit bijdraagt aan de kernfuncties van het onderwijs.
Lees verder ›
28 januari 2022

SCPO Lelystad onderzoekt verduurzaming schoolgebouwen

SCPO Lelystad neemt als eerste schoolbestuur in Flevoland deel aan het project Duurzame Schoolgebouwen Flevoland. Gedeputeerde Cora Smelik en SCPO's voorzitter CvB Willem de Jager gaven gisteren op CBS Driestromenland het startschot voor de samenwerking.

Lees hier het persbericht van de Provincie over deze feestelijke bijeenkomst.
Lees verder ›

17 januari 2022

Nieuwbouwplannen voor ‘bijzonder' goed onderwijs

SCPO Lelystad heeft goedkeuring van het ministerie van Onderwijs voor het starten van een nieuwe school in de woonwijk Warande. Daarnaast wordt er samen met de Gemeente gewerkt aan het realiseren van vervangende nieuwbouw voor CBS De Schakel (Botter) en CBS De Wingerd (Voorhof). Dat is positief nieuws! 
Lees verder ›
22 december 2021

Fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2022!

We kijken terug op een bijzonder jaar. Een willekeurige greep: de bestorming van het Capitool, de invoering van een avondklok, het vastgelopen containerschip in het Suezkanaal, de start van het vaccineren, de vulkaanuitbarsting op La Palma, de start van het boosteren, de scholen toch weer eerder dicht en Nederland nogmaals in lockdown. 
Lees verder ›
15 december 2021

Vervroegde kerstvakantie

Vanwege de opmars van de omikronvariant en alle onzekerheden die daarmee gepaard gaan, sluiten onze basisscholen vanaf volgende week maandag de deuren voor een vervroegde kerstvakantie, vijf dagen eerder dan normaal.
Lees verder ›
25 november 2021

Lelystad stelt 10 woningen beschikbaar om lerarentekort aan te pakken

Lelystad geeft (een beetje extra) lucht voor wie een onderwijscarrière wil combineren met aantrekkelijk en betaalbaar wonen.

Daartoe heb ik namens de onderwijsbesturen mijn handtekening gezet onder een convenant, samen met wethouder Adam Elzakalai en directeur-bestuurder Martine Visser van Centrada.

 

Willem de Jager, bestuurder SCPO Lelystad

 

25 november 2021

 


Lees verder ›
03 november 2021

SCPO Lelystad steunt Resto VanHarte met flinke cheque

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte heeft op 1 november jl. een cheque van € 1.250,- ontvangen van SCPO Lelystad. Op SBO De Vogelveste heeft schooldirecteur Jan van der Wel de cheque overhandigd aan Resto-manager Manon Geerlings.
Lees verder ›
01 oktober 2021

Gelijke kansen in het onderwijs

Ondanks het breed gedeelde gelijkheidsideaal in onze samenleving is de plek waar je wieg staat nog steeds in belangrijke mate bepalend voor de kansen die je krijgt in je leven. De coronacrisis heeft deze bestaande kansenongelijkheid verder vergroot.
Lees verder ›
17 augustus 2021

SCPO Lelystad wenst iedereen een mooi schooljaar!

In het schooljaar 2021-2022 houden we binnen SCPO Lelystad focus op goed onderwijs, met onze identiteit als kompas en de toekomst als inspiratie.
Lees verder ›
07 juni 2021

Duurzame onderwijsverbetering

Het Nationaal Programma Onderwijs biedt ons de mogelijkheid om samen te werken aan duurzame onderwijsverbetering die er toe doet voor de kinderen die aan ons worden toevertrouwd. 
Lees verder ›
1 2 3 4 5

Onze scholen