Meeloopdag onderwijs bij SCPO Lelystad

05 februari 2020
Ervaar hoe leuk het is om voor de klas te staan! Meld je aan voor de meeloopdag op 27 februari 2020 via www.flevowijs.nl/meeloopdag. Op deze dag kun je meekijken met een leraar, een handje helpen in de klas of zelf een les geven. Dit kan op een school van SCPO Lelystad, maar ook op scholen elders in Flevoland.

Preview foto
Aandacht voor het lerarentekort

In Flevoland, en vooral ook in Lelystad, is veel vraag naar goede leraren. Dat geldt voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het speciaal onderwijs. Tijdens de meeloopdag kun je zelf ervaren hoe leuk het is om voor de klas te staan. Misschien denk je er na afloop over om zelf als leraar aan de slag te gaan. Het Lelystadse onderwijs heeft naast flinke uitdagingen ook veel pareltjes in huis, zoals betrokken docenten en vernieuwende onderwijsconcepten. En als leraar kun je je kennis en ervaringen overbrengen op kinderen en jongeren en zo iets betekenen voor de maatschappij.

 

Aanmelden?

Wil je een dagje meelopen in het onderwijs op 27 februari a.s.? Je bent van harte welkom!

Aanmelden kan via www.flevowijs.nl/meeloopdag. Bij de aanmelding kun je je voorkeuren aangeven: voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, MBO of speciaal onderwijs, voor onder-, midden- of bovenbouw en voor Lelystad of een andere plaats in Flevoland. Je ontvangt na de aanmelding een bevestiging.

 

Hoopvol

Onderstaande berichtgeving van de Volkskrant op 4 februari jl. zou er op kunnen wijzen dat er voorzichtig een positieve ontwikkeling is ingezet. Wij nodigen je van harte uit daar bij aan te sluiten!

 

 

NIEUWS LERARENTEKORT

Pabo-opleiding populairder, lerarentekort niet zomaar opgelost

Terwijl het lerarentekort nog altijd nijpend is, neemt het aantal studenten dat kiest voor een opleiding tot leraar in het basisonderwijs flink toe. 

In 2019/2020 kregen pabo-opleidingen 452 aanmeldingen meer dan in het jaar daarvoor, een toename van 9,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging Hogescholen. Ook verpleegkunde is populairder geworden: daar steeg het aantal beginnende studenten met 8 procent.

Redactie 4 februari 2020, 8:56

 

 

Onze scholen