Ruimte voor goede doelen

08 december 2022
Verbinding is het toverwoord
Verbinding met elkaar en de omgeving, met dat als uitgangspunt zijn we gaan kijken naar een goed doel waaraan wij een bijdrage konden leveren. Wat wij ook belangrijk vonden bij het uitzoeken van een goed doel, is dat het geld ook bij kinderen terecht zou komen. Na een aantal doelen bekeken te hebben, zijn we uitgekomen bij de voedselbank.
Preview foto
Vanuit SCPO Lelystad werken we graag met onze scholen mee aan goede doelen. SCPO Lelystad stelt jaarlijks een budget beschikbaar voor een goed doel. Een goed doel kan alleen worden aangedragen door een medewerker en is (in)direct verbonden met onderwijs. Aan hen dan ook de vraag om te zoeken naar een goede bestemming voor het budget van 2022. Dit jaar namen Bianca Bakker, directeur van CBS Horizon en Ingeborg Gels, directeur van KC Het Mozaïek, deze taak op zich.

 

 


Voedselbank
De voedselbank in Lelystad biedt hulp aan ruim 275 gezinnen. Hier kunnen zij terecht voor veel vers eten uit de supermarkt en andere levensmiddelen. Ongeveer 30% van alle gezinnen bestaat uit kinderen onder de 18 jaar. Daardoor ontstond het idee om juist in deze tijd van het jaar meer te doen voor deze doelgroep dan alleen te zorgen voor eten. Bianca Bakker: “Deze gezinnen hebben het niet breed en daarom wilden wij een bijdrage leveren in de vorm van sinterklaascadeautjes en chocoladeletters, zodat ook iedereen tijdens Sinterklaas een cadeautje zou ontvangen. Vanuit het budget hebben we spelletjes en chocoladeletters aangeschaft, die als cadeautjes meegegeven konden worden aan de gezinnen. Het spelen van een spelletje met elkaar als gezin of met vriendjes en vriendinnetjes zorgt voor verbinding. Dat is precies wat wij wilden bewerkstelligen.”

Samenwerking
Vanuit SCPO Lelystad vinden we niet alleen verbinding belangrijk, maar ook onderlinge samenwerking. Zodoende hebben verschillende medewerkers van de verschillende scholen zich ingezet om deze actie mogelijk te maken. Een deel van de medewerkers heeft het inpakpapier besteld, een ander deel heeft de spelletjes ingepakt en weer een ander deel de chocoladeletters. Willem de Jager: “Het is mooi om te zien hoe twee schoolleiders het initiatief hebben genomen en ook anderen vervolgens hun schouders eronder hebben gezet om iets te betekenen voor deze gezinnen. Zo genereren we bovendien meer betrokkenheid en saamhorigheidsgevoel.” 

Onze scholen