SCPO Lelystad steunt Resto VanHarte met flinke cheque

03 november 2021
Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte heeft op 1 november jl. een cheque van € 1.250,- ontvangen van SCPO Lelystad. Op SBO De Vogelveste heeft schooldirecteur Jan van der Wel de cheque overhandigd aan Resto-manager Manon Geerlings.

Preview foto
Met kinderkookcafés geeft Resto VanHarte een mooie invulling aan levensecht leren in de praktijk en levert zij een wezenlijke bijdrage aan het realiseren van gezonde scholen.    

 

Eén goed doel per jaar

SCPO Lelystad krijgt regelmatig verzoeken van goede doelen om een bijdrage te leveren in de vorm van acties en/of het inzamelen van geld. Vaak komen deze verzoeken binnen via medewerkers, ouders of leerlingen die zelf in meerdere of mindere mate betrokken zijn bij dat goede doel.

Het is voor SCPO Lelystad onmogelijk om op elk verzoek in te gaan. Daarom is besloten om één goed doel per jaar op één moment in het jaar te kiezen, waaraan op stichtingsniveau een financiële bijdrage wordt gedoneerd en waarvoor op schoolniveau activiteiten kunnen worden georganiseerd.

 

KinderResto's

In de KinderResto’s krijgen de kinderen kookles en leren ze een gezond ontbijt of een gezonde lunch te maken. Tijdens het koken wordt er veel gepraat en samengewerkt, ze leren complimentjes geven én ontvangen. "We geven ze zo een zetje in de goede richting. En hopen natuurlijk dat het blijft hangen", zegt directeur Jan van der Wel.

 

 

Willem de Jager,                                                            

bestuurder SCPO Lelystad

 

3 november 2021

 

Foto's: Fotostudio Wierd

Onze scholen