Stichtingsbrede studiedag SCPO Lelystad

06 oktober 2022
Op de Dag van de Leraar organiseren we bij SCPO Lelystad jaarlijks onze stichtingsbrede studiedag en gaan we in dialoog over de vraag hoe we samen vorm, inhoud én tijd en ruimte geven aan bijzonder goed onderwijs. 
Preview foto
In de ochtend waren er maar liefst 14 workshops over de speerpunten uit ons koersplan, zoals Rekenen, Continu verbeteren, W&T en Taal, Burgerschap, Kansen(on)gelijkheid, Hoogbegaafdheid, Anders organiseren, Digitale geletterdheid en Het jonge kind.

 

In de middag heeft neuropsycholoog Marald Mens een inspirerende lezing gehouden over 'Bananenschillen op School: of hoe ons brein ons voor de gek houdt'. Iedere dag doen we als onderwijsprofessionals ons best om goede inschattingen te maken en de juiste beslissingen te nemen. Daarbij gaan we er van uit dat je kunt vertrouwen op je denken en intuïtie. Maar is dat wel terecht? Vanuit de wetenschap is bekend dat ons brein soms eigenzinnige sluiproutes neemt en ons voor de gek houdt. Het resultaat is dat we -onbewust- uitglijden in ons denken, wat leidt tot verkeerde inschattingen, oordelen en beslissingen.

 

We kijken terug op een goede studiedag en bedanken nogmaals al onze medewerkers!

 

Willem de Jager                                                                                           oktober 2022

bestuurder SCPO Lelystad

Onze scholen